Amersfoort vangt vluchtelingen op


01 oktober 2015Amersfoort levert een bijdrage aan de urgente vraag naar opvang en huisvesting van vluchtelingen. Voor deze opvang zijn verschillende voorzieningen nodig en Amersfoort is bezig om daarvoor ruimte te gaan bieden.

Amersfoort levert een bijdrage aan de urgente vraag naar opvang en huisvesting van vluchtelingen. Voor deze opvang zijn verschillende voorzieningen nodig en Amersfoort is bezig om daarvoor ruimte te gaan bieden. Via het liveblog over de opvang in sporthal Schuilenburg is de meest actuele
informatie te vinden.

Hulp en goederen bieden

Er komen bij de gemeente heel veel verzoeken binnen van mensen die als vrijwilliger willen helpen of die spullen willen brengen. Kleding kan worden gebracht naar de kledingbank en speelgoed kan worden ingeleverd bij de speelgoedbank. De Voedselbank wordt inzamelplek voor etenswaren, hoewel op
dit moment geen specifieke behoefte is aan voedsel op de opvanglocatie.

Mocht u overige hulp aan willen bieden, kunt u mailen naar vluchtelingenopvang@amersfoort.nl. Dan kan uw specifieke aanbod getoetst worden op de vraag uit de opvanglocatie.

Nood- en reguliere opvang

Naast de crisisnoodopvang in sporthal Schuilenburg is de gemeente ook op zoek naar voor noodopvang en reguliere opvang. Noodopvang is voor de duur van 6 maanden tot 2 a 3 jaar. Reguliere opvang is voor een langere periode van circa 5 tot 10 jaar.
Het college van burgemeester en wethouders heeft een Plan van Aanpak vastgesteld waarin de verschillende opvangvoorzieningen in worden genoemd. In dat plan staan ook de locaties genoemd.

Definitieve keuze

Het college van B&W is bevoegd om te bepalen welke locaties worden aangewezen voor de (crisis)noodopvang van vluchtelingen en de reguliere opvang en doet dit in overleg met de gemeenteraad. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) besluit of zij daadwerkelijk van de aangeboden locaties
gebruik maakt.
Op dinsdag 6 oktober wordt in een peiling aan de gemeenteraad gevraagd zich uit te spreken over het plan van aanpak vluchtelingenopvang. Na deze peiling komt het college met een definitief plan voor twee of meerdere opvangplekken voor vluchtelingen.

Informatie omwonenenden

Direct omwonenden van de elf locaties hebben een brief ontvangen met meer informatie. Wie op de hoogte wil blijven van het vervolg van de zoektocht naar aanvullende locaties kan zich ook aanmelden voor deze e-mailservice.

Typen opvang

Hier vindt u een overzicht van alle typen opvang die er zijn voor.

Vragen?

Als u signalen krijgt die u graag wilt doorgeven of als u vragen heeft, dan kunt u dat doorgeven via het mailadres vluchtelingenopvang@amersfoort.nl of telefonisch via 14033.

Meer informatie

Alle informatie over de vluchtelingenopvang vindt u op www.amersfoort.nl/vluchtelingenopvang.



Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email