PV Radboud: Leeskring - Nederlands (Workshop)

PV Radboud: Leeskring - Nederlands (Workshop)

Datum dinsdag 29 september 2015

Locatie Villa Oud-Heyendael, Rene Descartesdreef 21

Beschrijving

Het lezen van boeken wordt nog veel leuker als je jouw leeservaringen deelt met anderen en extra verdieping krijgt in de bijeenkomsten met gelijkgestemden. Dat zijn de leeskringavonden die de Personeelsvereniging met veel succes al jaren achtereen organiseert. Er zijn vier leeskringen: twee op dinsdag, een op woensdag en een op donderdag. Voor het seizoen 2015-2016 zijn weer zes titels gekozen, drie Nederlandse en drie buitenlandse literaire boeken. Voor het komende seizoen zijn dat:

Nederlands

1. Jan Brokken: Baltische zielen, Cultuur-historische rondreis door Estland, Letland en Litouwen

2. Stefan Hertmans: Oorlog en terpentijn, Herinneringen van zijn grootvader aan Eerste Wereldoorlog

3. P.F. Thomese: De weldoener, Sleutelroman over Haarlem-Noord (o.a. Mulisch, Witteman, Ferron).

Buitenland

1. Patrick Modiano: Het gras van de nacht, Frankrijk, Over een mysterieus misdrijf dat 20 jaar geleden plaatsvond

2. Haruki Murakami: De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, Japan, Verlangen naar vriendschap en liefde, een verloren jeugd

3. Jose Saramago: Stad der blinden, Portugal, Wat er gebeurt als mensen massaal blind worden.

De leeskringen worden begeleid door Noud Bles en Stefan van Dierendonck (beiden zijn auteur) Carla van Spaendonck, docente Frans bij het middelbaar onderwijs aan volwassenen, Mientje Huting, docente Engels middelbaar onderwijs en Inge van Schie, docente Frans middelbaar onderwijs. De begeleiders zijn gekoppeld aan de te behandelen boeken. In het leeskringseizoen maak je kennis met alle genoemde begeleiders.

Lees je graag boeken en vind je het leuk om je leeservaringen uit te wisselen en je horizon te verbreden? Sluit je dan aan bij de Nederlandse leeskring! Er zijn zes maandelijkse besprekingen, waarvan er drie in het najaar en drie in het voorjaar plaatsvinden. Zo mogelijk worden aan het gekozen boek extra activiteiten gekoppeld. Er is grote belangstelling voor de leeskringen. Daarom organiseert de Personeelsvereniging maar liefst vier leeskringen die hetzelfde programma kennen, maar op verschillende avonden worden gegeven. Organisatie leeskring

De leeskringen vinden plaats in Villa Oud-Heyendael, Rene Descartesdreef 21 en starten altijd om 20.00 uur. Er zijn vier groepen (PV1, PV2, PV3 en PV4) die elke maand op een vaste avond in de week bij elkaar komen. Er worden in totaal zes boeken gelezen. De vijf begeleiders zijn: Noud Bles, Stefan van Dierendonck, Carla van Spaendonck, Mientje Huting en Inge van Schie. De kosten voor deelname zijn EUR60,- voor PV-leden en EUR70,- voor niet-leden.

* PV1 dinsdagavond, start 29 september 2015, de overige avonden zijn: 27 oktober, 1 december, 5 januari, 2 februari, 1 maart (reservedatum 29 maart).

* PV2 dinsdagavond, start 6 oktober 2015, de overige avonden zijn: 10 november, 8 december, 12 januari, 9 februari, 8 maart (reservedatum 5 april).

* PV3 donderdagavond, start 8 oktober 2015, de overige avonden zijn: 5 november, 3 december, 7 januari, 4 februari, 10 maart (reservedatum 7 april).

* PV4 woensdagavond, start 7 oktober 2014, de overige avonden zijn: 4 november, 2 december, 6 januari, 10 februari, 9 maart (reservedatum 6 april).