Sluitende begroting 2016


Nieuwsbericht Sluitende begroting 2016

Gepubliceerd op: 29 september 2015

De gemeente Noordenveld heeft een sluitende begroting 2016. Ook het meerjarenperspectief laat een licht positief beeld zien. Het gemeentelijke beleid in de komende raadsperiode is gebaseerd op het bestuursakkoord 'Nei Naoberschap'.

Belastingdruk

Voor 2016 zijn we er in geslaagd om de stijging van de gemeentelijke belastingen onder de 1% te houden. De ozb en rioolheffing stijgen in 2016 met 1%. De afvalstoffenheffing 2016 blijft echter op het niveau van 2015. Hierdoor stijgt de gemeentelijke belastingdruk voor de inwoners van deze
gemeente met slechts 0,7%.

Gezamenlijk de balans vinden in 2016

In het komende jaar moeten we evenwicht vinden tussen initiatieven van onze inwoners en de inspanningen en verantwoordelijkheden van de gemeente. In de voorjaarsnota 2016 gaan we voorstellen doen om de uitkomsten van "Noordenveld in Balans" te kunnen verwerken in de begroting.

Geen verdere bezuinigingen in 2016

De afgelopen jaren is er stevig bezuinigd op de begroting. In de begroting van 2016 is er kritisch gekeken naar wat echt noodzakelijk is in de komende jaren. Daarbij zijn de uitgangspunten dat de gemaakte keuzes zoveel mogelijk de kwaliteit van de dienstverlening ontzien en dat het huidige
niveau van de voorzieningen in stand gehouden wordt.

Inspraak

Op 9 november vergadert de gemeenteraad van Noordenveld over de plannen van het college. Inwoners en instanties kunnen op 7 oktober laten weten wat zij van de plannen vinden tijdens de openbare vergadering van de raadscommissie.