nieuwe top 10 zuinige auto's


In afwachting van de nieuwe bijtellingsgrenzen

4 november 2014 -In de jongste versie van de Top 10 Zuinige Auto's blijft veel bij het oude. De verwachting is dat veel fabrikanten de nog te bepalen nieuwe CO2-grenzen zullen aangrijpen om in 2015 met schonere versies op de markt te komen.

Direct naar de Top10's zuinige auto's

Benzineauto's
Bij de benzineauto's is er een nieuwe nummer 1. In de categorie Benzine Groot deelt de Ford Mondeo nu het hoofdpodium met de hybride Lexus IS 300h. Lexus heeft trouwens nog een nieuwkomer in deze Top 10. De kakelverse Lexus NX komt binnen op nummer 7 en is daarmee de enige SUV in de lijst.

Ook bij de middelgrote benzineauto's vindt er een verschuiving plaats. De Ford Focus met Ecoboost-motor bereikt de 10e Positie, maar die zal hij moeten delen met de peugeot 308.

Top 10 benzine klein
Top 10 benzine middelgroot
Top 10 benzine groot

Diesels
Bij de kleine dieselauto's prijkt de Citroen DS3 vanuit het niets op plek 1. Dat heeft hij te danken aan een nieuwe motor, die we al kennen uit de Citroen Cactus. Die auto was al de nummer 1 in de categorie Middelgrote Diesels. Andere nieuwkomer in de lijst van de kleine diesels is de Seat
Ibiza op nummer 10.

Bij de grote diesels scoort de Ford Mondeo ook heel behoorlijk. De dieselversie van de Mondeo haalt een vierde plek. In deze lijst zijn er verder twee luxe nieuwkomers. Dat zijn de Jaguar XE en de hybride Mercedes E-klasse. Zij delen de zevende plek met nog drie auto's.

Top 10 diesel klein
Top 10 diesel middelgroot
Top 10 diesel groot