Grey Power: Liever een zorgrobot?


Grey Power: Liever een zorgrobot?

10 november 2015 | Bijeenkomst

Zelfstandigheid lijkt bij senioren het hoogste ideaal en afhankelijkheid taboe. Als we dan toch afhankelijk worden, willen we dan liever afhankelijk zijn van een zorgrobot, van de kinderen of van professionele zorgbieders? Moeten we afhankelijkheid als onderdeel van onze leeftijd accepteren?

Met gastsprekers:

* Marjolein Broese van Groenou , hoogleraar Informele Zorg, VU, over het accepteren van afhankelijkheid van andere mensen.
* Rick Kwekkeboom , Lector Community Care, HvA, over het belang van autonomie en wat zorgrobots hier aan bij kunnen dragen.
* Een optreden van Yvonne Kroonenberg , auteur Wees blij dat je ze nog hebt .

Aanmelden



Over Grey Power
Hoe ouder hoe gekker? Welke krachten van senioren waarderen we te weinig? In een serie openhartig gesprekken bespreken artsen, onderzoekers, schrijvers, cabaretiers en senioren welke verrassende krachten in de ouderdom verborgen liggen. Onder leiding van presentator Frenk van der Linden gaan
zij met de deelnemers op zoek naar de betekenis van levenservaring.

Grey Power 2.0 is het vervolg op een succesvolle eerste editie. De avonden beginnen met een feestelijke maaltijd. Tijdens het programma ontvangt Frenk van der Linden experts en artiesten. Martijn Huisman (onderzoeksdirecteur LASA) presenteert elke editie de uitkomsten van het laatste
onderzoek.

Praktische informatie
Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Amstelzaal van VUmc. Vanaf 17.00 uur is er een voorontvangst met maaltijd. Het programma vangt aan om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Toegang voor de avond is gratis. De maaltijd kost EUR 7,50.

Datum 10 november 2015
Tijd 18:30 tot 20:00
Locatie Amstelzaal VUmc
Website www.vumc.nl/greypower