Blijk van waardering voor mantelzorgers


29-09-2015 Zorgt u voor een familielid, vriend of kennis? Dan heeft u recht op een blijk van waardering van de gemeente. Dit is een beloning voor het goede en waardevolle werk van mantelzorgers.
Sinds dit jaar kunnen gemeenten zelf bepalen hoe zij de waardering voor mantelzorgers vormgeven. De gemeente Drechterland gaat jaarlijks een middag organiseren voor alle mantelzorgers uit de gemeente. Daarnaast krijgen de mantelzorgers deze dag een VVV-bon t.w.v. 25 euro uitgereikt.

Meld u nu aan!

Bent u mantelzorger of wilt u uw mantelzorger in aanmerking laten komen voor deze waardering? Meld u dan nu aan. Na aanmelding wordt u tijdig geinformeerd over de gang van zaken met betrekking tot de mantelzorgdag.

Overname van zorg

De komende periode gaat de gemeente Drechterland investeren in respijtvoorzieningen. Respijtzorg is de tijdelijke overname van zorg met het doel om de mantelzorger even vrijaf te geven.

Hulp in de huishouding

Als u intensieve mantelzorg verleent, dat wil zeggen minimaal 8 uur per week en voor een periode van minimaal 3 maanden, kunt u in aanmerking komen voor hulp in de huishouding. Dit kan voor maximaal 36 uur per kalenderjaar, wat neerkomt op 3 uur per maand.
29-09-2015
Thema Nieuws