Provinciale subsidie voor Gemmakerk in Sittard-Sanderbout


Persbericht | Sittard-Geleen 29 september 2015 - Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten een bedrag van EUR 350.000 ter beschikking te stellen voor de restauratie en herbestemming van de Gemmakerk in Sittard-Sanderbout.

Het subsidiebedrag is aangevraagd in het kader van de aanwijzing van de Gemmakerk tot gemeentelijk monument en de keuze voor de vestiging van een multifunctionele wijk accommodatie (MFA) in het voormalige kerkgebouw.



De Gemmakerk in Sanderbout is aan de eredienst onttrokken en staat al geruime tijd leeg. Het betreft een beeldbepalend gebouw in de wijk.

De totale kosten voor restauratie en herbestemming bedragen EUR 1.400.000.

De gemeenteraad heeft in 2013 EUR 1.050.000 gevoteerd voor de bouw van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) in de wijk Sanderbout. De provinciale bijdrage maakt uitvoering van het project dus financieel mogelijk.



Wethouder Noel Lebens (Monumentenbeleid) is blij met de beslissing van het provinciebestuur. "Wij worden in staat gesteld een beeldbepalend monument in Sanderbout te behouden. Tegelijkertijd kunnen we voor de inwoners en verenigingen van Sanderbout een toekomstbestendige wijkvoorziening
realiseren."



Verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck: "Limburg heeft veel kerken en monumenten. Zij zijn onlosmakelijk verbonden met de Limburgse cultuur en daarmee met de Limburgse identiteit. Zij geven extra kwaliteit aan de omgeving. Dit geldt ook voor de Gemmakerk."



Deel deze pagina op:

* Twitter
* Facebook
* del.icio.us
* LinkedIn
* Digg
* Google Bookmark
* Google plus share

Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 29 september 2015