Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Pubercursus voor o..


[IMG]

Een kind tussen ongeveer 12 en 18 jaar wordt een puber genoemd. In deze periode verandert er veel, zowel voor pubers als voor ouders. Niet alleen groeien kinderen flink en krijgt hun lichaam mannelijke of vrouwelijke trekken, maar ze ontwikkelen ook een eigen manier en nemen niet meer alles
van ouders aan. De cursus is bedoeld voor ouders en/of opvoeders uit Cranendonck met pubers in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Datum: start op donderdag 5 november 2015 tot en met 10 december 2015, gedurende zes weken

Tijdstip: 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie: De Smeltkroes, Kijkakkers 1 in Maarheeze

Ouders hebben vaak vragen als: mogen pubers zich kleden zoals ze willen? Wat doe je als je kind al jong gaat roken of drinken? Kiezen pubers wel de goede vrienden en vriendinnen? Hoe moet je daar nu mee omgaan? Kun je je kind eigenlijk nog wel iets verbieden? Hoe houd je contact met je puber?
Voor ouders kan het lastig zijn om met de veranderingen om te gaan en daarin hun eigen rol te bepalen. Ouders van pubers een steuntje in de rug geven: dat is het doel van deze cursus!

De cursus wordt verzorgd door Patricia van den Beld van `V-erkenning' (praktijk voor individuele- en gezinshulpverlening en coaching). In de cursus wordt aandacht besteed aan de veranderingen van kinderen in de puberteit. De prettige maar ook de lastige kanten van het omgaan met pubers komen
aan bod. Ouders krijgen informatie over manieren waarop zij een goed contact met hun puber kunnen bevorderen en ruzie kunnen voorkomen. Ook kunnen onderling ervaringen worden uitgewisseld waarbij respect voor verschillende manieren van opvoeden het uitgangspunt is.

Gespreksthema's

* Veranderingen in de puberteit
* Positieve aandacht en manieren van opvoeden
* Ruzie voorkomen: luisteren naar je puber en praten met je puber
* Ruzie oplossen: overleggen met je puber
* Grenzen stellen en straffen?
* Naar keuze: -alcohol en drugs / -seksuele opvoeding / -pubers en school

Kosten: deze cursus is gratis.

Aanmelden: aanmelden kan tot en met 23 oktober 2015 via info@v-erkenning.nl onder vermelding van naam en adres. Uw gegevens worden niet geregistreerd, maar zijn nodig in verband met een woonplaatscontrole.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en daarom uitsluitend voor inwoners van Cranendonck.