Schulddienstverlening: steun bij oplossen financiele problemen


[IMG]

29-09-2015

Heeft u financiele problemen en wilt u daarbij geholpen worden? Dan kan Bureau Schulddienstverlening van de gemeente Boxtel u helpen. Samen met u kijken wij hoe de schuldengroei kan worden gestopt en hoe de schulden beheersbaar kunnen worden gemaakt. Ook kijken we hoe de schulden afgebouwd
kunnen worden. Daarvoor gaat Bureau Schulddienstverlening met u, en uw eventuele partner, uw situatie bekijken. Kort gezegd kijken wij naar uw inkomsten, uitgaven en waardoor de schulden zijn ontstaan.

Wat is hulp bij schulden?

Hoe de ondersteuning er precies uit komt te zien, is afhankelijk van het doel wat u stelt. Wat wilt u bereiken met de schuldhulpverlening? De schulddienstverlener kijkt met u mee naar de oplossing die het beste bij u past. U stelt samen met de schulddienstverlener een plan op.
In dit plan nemen we de volgende zaken op:

* Het doel waarnaar gewerkt wordt.
* Wat is nodig om dat te bereiken.
* Hoe lang gaat het traject ongeveer duren.
* Welke aanvullende hulp wordt ingeschakeld. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om psychosociale hulp, budgetbegeleiding, een cursus Omgaan met geld, ondersteuning bij het ordenen van uw administratie of het openen van een doorbetaalrekening.

Hoe kunt u onze hulp krijgen?

U neemt contact op met Loket WegWijs. Met een medewerker van WegWijs bespreekt u uw situatie. Daarna krijgt u een uitnodiging voor een uitgebreider gesprek met een van de schulddienstverleners van Bureau Schulddienstverlening. Wij kijken dan of we het schulddienstverleningstraject kunnen
starten.
Na het eerste gesprek volgen meerdere vervolggesprekken. U heeft regelmatig overleg met de schulddienstverlener. Telkens maakt u afspraken voor de volgende keer.

WegWijs Boxtel, ook voor u !

Als u na het lezen van dit artikel graag een persoonlijk gesprek wilt met een van de medewerkers van WegWijs of u wilt meer weten over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met WegWijs. WegWijs is gevestigd in het Ursulagebouw, Sint Ursula 12, en is elke werkdag te bezoeken van 9.00 tot
12.30 uur. U kunt ook bellen, het telefoonnummer is (0411) 65 59 90. Bij WegWijs Boxtel kunt u terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning.

Gerelateerd:

* wegwijs