Gemeente Zuidplas onderzoekt tevredenheid afvalinzameling


(29-09-2015)
Lees deze pagina voor

De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk om te weten hoe tevreden de inwoners zijn over de afvalinzameling en start eind september een tevredenheidonderzoek in alle dorpen van Zuidplas. Zuidplas is een van de gemeenten in Zuid Holland die aan kop loopt met het scheiden van afval.

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van afvalinzameling met de komst van Diftar en de ondergrondse containers in de gemeente. Met de uitkomst van dit tevredenheidonderzoek wil de gemeente Zuidplas verdere verbeterpunten voor dienstverlening bepalen. "Aan de hand van deze
enquetes kunnen we kijken of we verbeteringen moeten aanbrengen" aldus wethouder Andre Muller.

"Uiteraard staan we ook voor ideeen open om de afvalscheiding nog meer te verbeteren! Met 41.000 inwoners moeten daar goede plannen tussen kunnen zitten," daagt Muller de inwoners uit!

Huis-aan-huis-enquete

De tevredenheid wordt gemeten door middel van een huis-aan-huis-enquete. Steekproefsgewijs is de enquete verdeeld over de inwoners en de dorpen. De steekproef is willekeurig genomen en ingedeeld op hoogbouwwoningen, laagbouwwoningen en woningen in het buitengebied, omdat de afvalinzameling bij
deze woningen verschilt. De steekproef is groot genoeg om een duidelijk beeld te krijgen van de tevredenheid van de inwoners per woningsituatie.

Start onderzoek

De enqueteurs beginnen 30 september 2015 en bellen aan om de enquete uit te leggen. De enquete wordt later op de avond weer opgehaald. Op deze manier is het voor de inwoners zo makkelijk mogelijk gemaakt om mee te doen.

Mochten inwoners bij wie de enqueteur niet aan de deur is geweest toch de behoefte hebben hun tevredenheid kenbaar te maken, dan kunnen zij de enquete ook invullen op de gemeentelijke website.