Gemeente Gilze en Rijen: Reconstructie N260 Gilze - Baarle-Nassau bi..


29 september 2015

Op maandag 12 oktober wordt een aanvang gemaakt met de reconstructie van de N260 tussen Baarle-Nassau en Gilze (A58). Hierbij worden de fietspaden deels vernieuwd en wordt de hoofdrijbaan voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Van maandag 12 oktober tot en met zaterdag 31 oktober 2015 is de N260 tussen Baarle-Nassau en Gilze (A58) drie weken lang afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen direct aanwonenden, hulpdiensten en de busmaatschappij Arriva kunnen dan nog beperkt gebruik maken van de N260.
Na de periode van afsluiting kan naar verwachting tot eind van het jaar nog beperkt hinder worden ondervonden van restwerkzaamheden langs het wegvak.

Werkzaamheden in het kort

Er wordt gestart met de reconstructie van de fietspaden en goten van de hoofdrijbaan. De werkrichting loopt van Baarle-Nassau richting Gilze.

Heijmans Wegen voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Brabant.
De werkzaamheden aan de hoofdrijbaan (nieuw asfalt) worden in de herfstvakantie uitgevoerd omdat er dan minder verkeersaanbod is. Tevens worden lichtmasten en bewegwijzering vernieuwd en een verkeersregelinstallatie geheel vervangen.

Als de werkzaamheden, ijs en weder dienende, volgens planning uitgevoerd kunnen worden, is het gehele werk eind december 2015 gereed.

Werkzaamheden Brabant Water

Brabant Water vervangt tussen eind september 2015 en januari 2016 een hoofdwaterleiding van Alphen naar Gilze. Deze werkzaamheden worden ter beperking van de overlast uiteraard in dezelfde periode uitgevoerd en lopen grotendeels parallel met de werkzaamheden aan de N260.

Omleidingsroutes

Er worden omleidingsroutes ingesteld met de gebruikelijke gele borden. Vanuit Belgie en Baarle-Nassau wordt het verkeer via de N630 (Poppel-Goirle) omgeleid. Voor het bestemmingsverkeer tussen Baarle-Nassau, Alphen en Gilze komt er 1 lokale omleidingsroute, via Chaam, Gilzeweg, Alphensebaan en
de N639.

Inloopavond

Om omwonenden, bedrijven en belangstellenden te informeren worden er 3 inloopavonden georganiseerd van 18:30 uur tot 20:00 uur.

* Maandag 5 oktober in het Cultureel Centrum Baarle te Baarle-Nassau,
* Dinsdag 6 oktober in Den Heuvel te Alphen en
* Woensdag 7 oktober in Sporthal Achter de Tuintjes te Gilze.

Medewerkers van Heijmans, Brabant Water en de provincie Noord-Brabant zijn aanwezig om u te woord te staan. Bij alle avonden is de omgevingsmanager Jan-Hein Heijmans aanwezig. U kunt met alle vragen bij hem terecht.

U bent van harte welkom.