Groot aantal vragen over mogelijke opvang van vluchtelingen


29 september 2015

De gemeente ontvangt op dit moment veel vragen over de mogelijke opvang van vluchtelingen. Vanwege het grote aantal vragen, positief en negatief, is het ondoenlijk om iedereen individueel antwoord te geven.

Hoe verder?

Het college legt in een raadsvoorstel (.pdf, 1.5mb) een aantal locaties voor aan de gemeenteraad die mogelijk geschikt zijn voor noodopvang (max. 2 jaar) en een asielzoekerscentrum. Op basis van de besluitvorming zal de gemeente al dan niet een aanbieding doen aan het COA om een bijdrage te
leveren aan de opvang van vluchtelingen.

1 oktober - reguliere raadsvergadering

Op donderdag 1 oktober is er een reguliere openbare raadsvergadering in het stadhuis. Tijdens deze vergadering worden de punten van 24 september besproken, met uitzondering van het vluchtelingen vraagstuk. Bekijk de agenda.

6 oktober - inspraakavond

Dinsdag 6 oktober organiseert het gemeentebestuur een inspraakavond met en voor bewoners. Tijdens deze avond kunnen inwoners van Purmerend hun mening geven over de opvang van vluchtelingen.

* Dinsdag 6 oktober om 20.00 uur in P3 (Purmersteenweg 17-19)

De avond wordt ook live uitgezonden op RTV Purmerend. Mensen die op deze avond willen inspreken, kunnen zich tot dinsdag 6 oktober 12.00 uur melden via griffie@purmerend.nl.

12 oktober - raadvergadering over voorstel opvang vluchtelingen

Op maandag 12 oktober komt de gemeenteraad bijeen om over de mogelijkheden voor opvang van vluchtelingen te praten. Deze avond vindt in de openbaarheid plaats in de raadzaal van het stadhuis.

Bijlage(s)

application/pdf iconRaadsvoorstel opvang vluchtelingen en statushouders1.15 MB