Terugblik burgemeestersbezoek Wintelre


Op 24 september bracht burgemeester Anja Thijs een bezoek aan Golf en Recreatiepark 't Caves en theeschenkerij Tea at Hamtingh's. Dit deed ze samen met wethouders Liesbeth Sjouw en Ria van der Hamsvoord en een afvaardiging van dorpsraad Leefbaar Wintelre.

Golf en Recreatiepark 't CavesHet burgemeestersbezoek startte bij 't Caves, een Golf en Recreatiepark aan de rand van een uitgestrekt bosgebied. Hier werd het gezelschap hartelijk ontvangen door Toon en Wilmy van Boxem, die de tijd namen om de golfbaan, de camping en de groepsaccommodaties te
laten zien. Dit onder het genot van de ondergaande zon die het prachtige natuurgebied tot zijn recht liet komen. Vol trots vertellen ze ook over hun biljartteam dat in de eerste divisie speelt met als kopman biljartlegende Raymond Ceulemans.

Theeschenkerij Tea at Hamtingh'sNa de rondleiding ging het gezelschap naar theeschenkerij Tea at Hamtingh's. Hier werden ze in de prachtige boerderij uit 1850 ontvangen door eigenaren Elsbeth Harting en Henk van Ham. Zij hebben het gezelschap verwend met heerlijke verse thee en zelfgemaakte
scones met clotted cream en jam, brownies en cake. Helaas was het te donker om de theetuin te zien, maar dat is een mooie reden om nog een keer terug te gaan. Voor degene die nieuwsgierig zijn: wees er snel bij want de theetuin is in de winter gesloten.

Thema: redesign buitengebied

Het thema van de dorpsbezoeken in 2015 is redesign buitengebied. Het groene buitengebied maakt van onze gemeente een aantrekkelijk woon- en leefgebied. De landbouw is en blijft een belangrijke economische drager voor de gemeente. Bijna een derde van de werkgelegenheid is terug te voeren op de
agrarische sector. Krimp in de agrarische sector maakt een verandering van het buitengebied onvermijdelijk. Een deel van het oorspronkelijk agrarisch gebied moeten we herbestemmen. Dit doen we in samenwerking met partners. Een duurzame, dynamische en innovatieve cultuur staat daarbij voorop!
Initiatieven als Golf en Recreatiepark 't Caves en de theeschenkerij Tea at Hamtingh's zijn mooie voorbeelden van buitengebied met een bijzondere bestemming.