Opening A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken door minister Schultz van Haegen | Rijkswaterstaat

Opening A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken door minister Schultz van Haegen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 september 2015- Laatste update: 28 september 2015 16:22 uur

Met een estafetterun langs de A1 is het `stokje' van het project A1 Bunschoten - Hoevelaken overgedragen aan de volgende projecten die de komende jaren aan de A1 werken: de projecten A27/A1 en knooppunt Hoevelaken. Minister Schultz van Haegen opende maandagochtend 28 september de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken in de richting van Amsterdam naar Apeldoorn.

Artikel 1 - Opening 28-9-2015

Minister Schultz van Haegen gaf symbolisch een hectormeterplaatje aan de projectmanagers van de andere projecten. Daarmee werd het project A1 Bunschoten - Hoevelaken officieel geopend. Minister Schultz van Haegen: `Jarenlang stond er dagelijks file op de A1 tussen Bunschoten en knooppunt Hoevelaken en prijkte dit stuk van de A1 hoog in de file top 50. Met de aanleg van de extra rijstrook op deze locatie is een eerste belangrijke stap gezet in het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio en de doorstroming op een belangrijke west-oost verbinding in Nederland. Daarnaast is door slim te bouwen en te plannen er een tijdwinst van zes maanden geboekt. Het project is daardoor een mooi visitekaartje van een efficient infraproject.'

Half jaar eerder klaar

Het verbreden van de A1 is een half jaar eerder klaar dan oorspronkelijk gepland. Deze tijdwinst is vooral te danken aan een slimme bouwmethode die de aannemerscombinatie Van Gelder Mobilis koos. De combinatie bouwde eerst nieuwe landhoofden achter de oude landhoofden. Daardoor was het mogelijk om in een weekend het oude viaduct te slopen en meteen nieuwe liggers te leggen.

Afrondende werkzaamheden

De drie banen op de A1 zijn al enige tijd beschikbaar voor het verkeer. In het najaar volgen nog wel enkele afrondende werkzaamheden zoals werkzaamheden aan taluds, bermen en het plaatsen van lantaarnpalen onder de Brenninkmeijerlaan.