Cinekid viert 150 jaar Alice in Wonderland met tattoo workshop

P E R S B E R I C H T

AMSTERDAM, 28 september 2015

Cinekid viert 150 jaar Alice in Wonderland met tattoo workshop

In de herfstvakantie barst op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam en in 40 andere steden in Nederland het 29ste Cinekid Festival los; het grootste film-, tv- en mediaspektakel voor de jeugd.

Tijdens het twee weken durende festival zien, ontdekken en beleven meer dan 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Uiteraard is er ook weer een hoop te beleven en te doen in het MediaLab, een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin voor de jeugd tussen 3 en 14 jaar.

Het thema van het MediaLab is dit jaar Imagine: hoe gebruiken wij technologie om een betere wereld te dromen of aan de werkelijkheid te ontsnappen? Het MediaLab wordt daarom omgetoverd in de magische wereld die we kennen van Alice in Wonderland. Het boek bestaat ook nog eens 150 jaar, dus reden voor een feestje!

Story Hack Tattoo Workshop

Voor het 150 jarig bestaan van Alice in Wonderland heeft Uitgeverij Gottmer een nieuwe versie van het boek gedrukt met illustraties van Floor Rieder. In het MediaLab kunnen kinderen allerlei plaatjes en teksten uit dit boek kiezen en hier een plaktattoo van laten maken met de speciale tattooprinter. De Story Hack Tattoo Workshop staat middenin de hoek van verschillende 3D-printers.

De Story Hack Tattoo Workshop is mede tot stand gekomen dankzij Uitgeverij Gottmer en het Letterenfonds.