Nachtafsluiting A4 bij Badhoevedorp wegens ruimen van bommen uit Tweede Wereldoorlog

Nachtafsluiting A4 bij Badhoevedorp wegens ruimen van bommen uit Tweede Wereldoorlog

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 24 september 2015- Laatste update: 24 september 2015 09:37 uur

Rijkswaterstaat werkt aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In het projectgebied zijn twee niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden die in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 september door de Explosieven Opruimingsdienst worden geruimd.

In verband met de veiligheid sluit Rijkswaterstaat de A4 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Hoek van 28 september 23.30 uur tot 29 september 05.00 uur in beide richtingen af. De omleiding via de A9 en A5 (en vice versa) wordt ter plaatse met gele bebording aangeduid. De extra reistijd bedraagt minder dan tien minuten.

Omleiding A4 Amsterdam - Schiphol / Den Haag

Vanaf 23.00 uur sluit Rijkswaterstaat de verbindingsboog vanaf de A9 vanuit Amstelveen naar de A4 richting Schiphol en Den Haag. Vanaf 23.30 is de volledige A4 in beide richtingen afgesloten. Het verkeer richting Schiphol en Den Haag wordt vanaf de A4 bij knooppunt Badhoevedorp omgeleid via de A9 en A5 naar de A4 via knooppunt de Hoek. Het verkeer richting Schiphol keert bij de aansluiting Hoofddorp-zuid (afrit 3a) en rijdt vervolgens via de vaste bewegwijzering naar Schiphol. Verkeer richting Amsterdam wordt vanaf de A4 bij knooppunt de Hoek omgeleid via de A5 en de A9 richting knooppunt Badhoevedorp. Indien nodig is er een reservenacht gepland van dinsdag 29 op woensdag 30 september. Mogelijk is de A4 dan weer van 23.30 tot 05.00 uur afgesloten en maakt het verkeer die nacht ook gebruik van dezelfde omleiding.

Loevenstijnse Randweg en fietspad afgesloten

De Loevesteinse Randweg (parallel aan de A4) die Schiphol-reizigers gebruiken voor langparkeren P-3 en het fietspad langs die weg, zijn ook afgesloten. Auto's worden via de busbaan omgeleid naar langparkeren P-3. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Sloterweg en de Schipholweg. De omleidingen zijn met borden aangegeven. Ook staan er verkeersregelaars.

Duizendponders

Het gebied waar Rijkswaterstaat de nieuwe snelweg A9 aanlegt, ligt in de directe omgeving van luchthaven Schiphol. Deze luchthaven is tijdens de Tweede Wereldoorlog meerdere malen gebombardeerd. Om onveilige situaties tijdens de uitvoeringswerkzaamheden te voorkomen is er onderzoek gedaan naar niet-gesprongen explosieven. Nabij de A4 zijn twee Amerikaanse duizendponders gevonden. Doordat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) het gebied om het explosief in een straal van 250 meter moet ontruimen zal Rijkswaterstaat de A4 in beide richtingen afsluiten.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden. Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit.

Informatie

Meer informatie over de omlegging A9 is te vinden op de pagina A9: omlegging bij Badhoevedorp. Bekijk de locatie van de bommen en omleiding ook op de plattegrond van de nachtafsluiting (PDF, 189,58 KB). Bij vragen over de afsluiting van de A4 kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met Rijkswaterstaat via het gratis telefoonnummer 0800-8002 (iedere werkdag bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.30 uur).