De nieuwe PMD-zak: van binnen en van buiten groen


Vanaf oktober liggen de nieuwe PMD-zakken bij de balies van de supermarkten en op het gemeentehuis. Deze zak heeft niet alleen een groene kleur, maar is gemaakt van gerecycled materiaal en bestaat zelfs voor 20% uit het kunststof dat in de gemeente Nuenen is ingezameld.

Waarom andere zakken?

Zakken gevuld met PMD zijn zwaarder dan toen er alleen plastic afval in zat. Daarom heeft de gemeente Nuenen samen met de afvalinzamelaar en de gemeenten Helmond, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel, Asten en Someren gekozen voor deze nieuwe dubbel groene zak. Dit is de enige zak die gebruikt mag
worden voor het aanbieden van PMD-afval. Natuurlijk kunt u uw voorraad met oude zakken eerst opmaken.

Wat is er anders?

De zakken zijn steviger, er zit een rood trekkoord in dat beter opvalt en er staat met plaatjes op wat er in de zak mag. In een rolletje van 10 stuks kunt u de zakken ophalen op dezelfde locaties die u gewend was.

Clusteren van afval

Op veel plaatsen in Nuenen hangen er haken aan lantaarnpalen of staan er speciale paaltjes waar PMD-zakken aan gehangen kunnen worden. Dit komt overal in de gemeente. Er komen veel aanvragen van inwoners voor een haak in de wijk. Bedankt hiervoor, het is fijn om te horen dat inwoners
enthousiast zijn en meedenken. Waar mogelijk worden in de hele gemeente Nuenen clusterplekken voor containers aangewezen en haken voor PMD-zakken geplaatst.

Meer informatie over afval scheiden en clusteren? Kijk in de digitale afvalkalender