Ontwikkeling betaalbaarheidsmonitor


28-09-2015 Ontwikkeling betaalbaarheidsmonitor

De betaalbaarheid en de beschikbaarheid van woningen in de huur- en koopsector staan onder druk. Gemeenten, huurders en woningcorporaties werken met elkaar samen om daar oplossingen voor te vinden.

Daarom zijn de Woonbond, G4, G32, VNG/KING en Aedes van plan om samen een "Woonmonitor betaalbaarheid en beschikbaarheid" te ontwikkelen.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/betaalbaar_huren_sleutel.jpgHet is de bedoeling om in de monitor ieder jaar cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen voor bewoners in kaart te brengen en deze voor iedereen inzichtelijk te maken. De monitor zal bestaan uit zowel landelijke
als lokale cijfers. De initiatiefnemers zijn inmiddels gestart met een haalbaarheidsonderzoek. Het haalbaarheidsonderzoek is ook bedoeld om er voor te zorgen dat vergelijkbare cijfers gebruikt worden, zodat overeenstemming bestaat over de ontwikkelingen op gemeente- en wijkniveau. Zo ontstaat
er voor alle partijen een basis voor het opstellen van woonbeleid, het maken van prestatieafspraken en voor het bespreken van de effecten van beleid met het Rijk.

Planning

Het haalbaarheidsonderzoek wordt eind december 2015 afgerond. Afhankelijk van het resultaat, kan het ontwikkelen van een landelijke woonmonitor direct daarna starten.

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond