Basisschoolleerlingen meten snelheid van automobilisten


Basisschoolleerlingen meten snelheid van automobilistenRSS

Vrijdag 25 september spraken leerlingen van de basisscholen in onze gemeente circa 400 automobilisten aan op hun gereden snelheid.

Doelen van deze verkeersactie zijn het verhogen van de bewustwording van het snelheidsgedrag bij automobilisten en het durven aanspreken van weggebruikers op hun verkeersgedrag door basisschoolleerlingen.

Leerlingen pakten de actie snel en goed op en waren enthousiast; men vond het jammer dat ze na een klein uurtje alweer naar school moesten. Alle aangesproken automobilisten kregen een brief met uitleg over de actie en een klein notieblokje. Op de trajecten waar een snelheidslimiet gold van 50
km/uur per uur hield nagenoeg iedereen zich aan de geldende snelheidslimiet. Op de trajecten met een limiet van 30 km/uur waren er wel een aantal die te hard reden. De meeste bestuurders vonden het een goed initiatief van de gemeente, reservepolitie, scholen en leerlingen.

Dit jaar was RTL 4 's ochtends aanwezig bij de snelheidsmeting in Rouveen om opnames te maken voor het programma Koffietijd.


Foto's:

* Snelheidsmetingen door basisschoolleerlingen