Dertig vrouwelijke waterschapbestuurders bezoeken Reest en Wieden


Dertig vrouwelijke waterschapbestuurders bezoeken Reest en Wieden

Marga Kool, dijkgraaf van Reest en Wieden ontving donderdag een dertigtal dames, die als waterschapsbestuurder in de Nederlandse waterschappen zitting hebben. De vrouwelijke AB- en DB-leden en dijkgraven zijn verenigd in een landelijk netwerk, Waterlelie.
De morgen stond in het teken van Watereducatie. Watereducatie is een belangrijk onderdeel van de communicatie door waterschappen. Zowel bij leerlingen van de basisschool, scholieren in het voortgezet onderwijs als bij volwassenen is het belangrijk kennis en bewustwording over waterbeheer te
vergroten. Reest en Wieden besteedt veel aandacht aan deze vorm van educatie.

Marga Kool leidt de discussie over watereducatie

's Middags werd er gevaren in Nationaalpark Weerribben-Wieden en werd de waterinlaat bij Wetering-Oost bezocht. DB-lid Hans Pereboom gaf uitleg over dit waterbergings- en natuurontwikkelingsproject.
De excursie werd besloten in Vollenhove. Hier kregen de Waterlelies uitleg over de waterhistorie van het oude vestingstadje.

Boottocht door het nationaal park Weeribben-Wieden

Bezoek aan Vollenhove

Waterlelies

Het netwerk Waterlelies is een organisatie voor en door vrouwelijke waterschapsbestuurders. Een vrijwilligersorganisatie die vrouwen in waterschapsbesturen de mogelijkheid wil geven om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen in hun functioneren. Zo wil het netwerk vrouwen (blijven) stimuleren
zich beschikbaar te stellen voor bestuursfuncties en voorkomen dat waterschappen vooral een mannenwereld zijn.