Geldermalsen jeugdkampioen klasse HD


28 september 2015

KoperdiefstalAfgelopen zaterdag, 26 september, streden in Oisterwijk de jeugdbrandweerkorpsen om het landskampioenschap Klasse Hoge Druk gehouden.

In een voormalige leerfabriek die via een stoommachine elektriciteit genereert ontstond bij een koperdiefstal brand. Hierop rukte de jeugdbrandweer Oisterwijk uit en zij maakten Middelbrand omdat er meerdere brandhaarden waren. Bij aankomst van de wedstrijdploeg moest bijstand verleent worden
en bleek dat de bevelvoerder van de jeugdbrandweer Oisterwijk geen contact meer had met de aanvalsploeg in de kelder van het gebouw. Al met al een pittige opdracht!

Veel uitdagingen

Verschillende brandhaardenNa een zoekactie onder dekking van een blusstraal in de kelder bleek de ploeg van Oisterwijk niets te mankeren en was alleen de portofoon defect. Verraderlijk was de zoekactie in de kelder wel omdat een deur met daar achter een brandhaard moest worden gepasseerd. Via
een kabeldoorvoer was er brand in een afvalbak op de begane grond ontstaan. Net voor het bericht brandmeester melde de OvD zich ter plaatse. Ook knapte er tijdens de inzet een toevoerslang tussen het opzetstuk en het voertuig waarop de pompbediener adequaat moest handelen.

Geldermalsen bleek het sterkst

Via een aantal voorrondes eerder dit jaar namen in totaal 62 jeugdploegen deel aan de kampioenschappen. De beste 11 jeugdkorpsen streden om de titel landskampioen Klasse HD. Winnaar werd Geldermalsen, gevolgd door Dalfsen en op de 3e plaats eindigde Ede.

Aanstaande zaterdag, 3 oktober, worden de landelijke finales voor de klasse lagedruk junioren en aspiranten gehouden in Capelle ad IJssel. Je bent van harte uitgenodigd om de jeugd aan te moedigen!

De-winnende-ploeg