Vandaal aangehouden


Vandaal aangehouden

Laatste update:
28-09-2015 | 09:04

Baarn - In de nacht van vrijdag 25 september op zaterdag 26 september vernielde een verdachte meerdere auto's op de Prins Hendriklaan. Dankzij een alerte getuige kon de politie hem arresteren.

Rond 02.10 uur meldde de getuige dat de vandaal meerdere spiegels van auto's aftrapte en zelfs over auto's heenliep. De getuige gaf de looprichting van de verdachte aan de gewaarschuwde agenten door en bleef hem op afstand volgen. Op de kruising met de Stationsweg bleek de vandaal plotseling
verdwenen te zijn. Na een onderzoek in de omgeving troffen agenten hem achter een heg aan waar hij zich had verstopt. De verdachte, een 25-jarige inwoner van Soest, bleek behoorlijk onder invloed van alcohol, want hij kon nauwelijks op zijn benen staan en was niet aanspreekbaar. De Soester
werd aangehouden en ingesloten.

Dagvaarding

Later bleek dat de man verantwoordelijk was voor de vernieling van zeven auto's. Hij werd gehoord en kreeg een dagvaarding om te verschijnen voor de rechter. Hij zegde toe de schade te vergoeden.

Alertheid helpt

Mede dankzij de alerte houding van de getuige heeft de politie de vandaal kunnen arresteren. Samenwerken loont dus zeker. Ziet u ook een verdachte situatie of bent u getuige van een strafbaar feit ? Meld het via het alarmnummer 112 !