Boek 'Open & Bloot', 30 mannen en kanker


Met o.a. Zwemkampioen Maarten van der Weijden en de onlangs overleden journalist en documentairemaker Mark Bos.

Roelofarendsveen, 20150928 -- De ingrediënten zijn nauwelijks veranderd, het onderwerp is hetzelfde, net zoals het doel. Het grote verschil zijn de hoofdrolspelers: Op 1 november komt de opvolger van De Naakte Waarheid uit: Boek Open & Bloot waarin dertig mannen openhartig vertellen over wat de ziekte kanker met hen en hun omgeving doet. Prachtige foto’s met aangrijpende verhalen.

Na het prachtige boek ‘De Naakt Waarheid’, waarin vrouwen vertellen over hun ziekte, bleek er een grote behoefte onder mannen om een soortgelijk boek te maken. Binnen de kortste keren hadden zich dertig mannen gemeld die graag wilden meewerken aan het boek. Onder deze mannen onder andere Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, ‘Over mijn lijk’ deelnemer Wiebe de Jong en de helaas te vroeg overleden journalist en maker van de documentaire ‘Retour Hemel’ Mark Bos.

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf en tevens initiatiefneemster van het boek, Marina Nieuwenhuijs. De verhalen zijn geschreven door de schrijfsters Olga Hoekstra en Alice Bakker, die ook meeschreven aan ‘De Naakte Waarheid ‘ en nieuwkomer Natasja Bijl.

Het doel van het boek is om mensen een kijkje te geven in de kwetsbare wereld van een kankerpatiënt en zijn privé omgeving. Om begrip te kweken maar ook als bron van informatie.

Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Droomdag, die dagen organiseert voor kinderen met een ernstig zieke ouder.

Het boek  is nu al te bestellen in de voorverkoop op  www.boekopenenbloot.nl en leverbaar vanaf 1 november.