Bustocht langs sporen van de onderduik

PERSBERICHT

Hooghalen, 14 september 2015

Bustocht langs sporen van de onderduik

Een excursie langs indrukwekkende locaties in de Achterhoek

Op 24 september organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, in samenwerking met het Onderduikmuseum Markt 12 in Aalten, een een cultuurhistorische bustocht langs sporen van de onderduik. Dit gebeurt in het kader van de tentoonstelling Verhalen van de onderduik, die tot 4 oktober te zien is in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Programma

De bustocht begint bij het Onderduikmuseum Markt 12 in Aalten. Voorafgaand aan het programma kunt u het onderduikmuseum Markt 12 bezoeken.

12.00 uur Aanvang bij het Onderduikmuseum Markt 12 met een eenvoudige lunch en korte inleiding.

13.00 uur Vertrek voor een rondrit langs sporen van de onderduik in Lintelo, Lievelde en Winterswijk. Onderweg krijgt u uitleg van een ervaren gids, maar ook van mensen die vertellen over hun eigen onderduikervaringen.

ca. 16.30 uur Eindpunt van de tocht bij het Onderduikmuseum Markt 12.

Op iedere locatie vindt een inleiding, voordracht en/of korte wandeling plaats.

De deelnamekosten bedragen € 30,00 per persoon, te voldoen bij aanvang van de tocht. Daarbij zijn koffie/thee en een lunch inbegrepen. De activiteiten zullen voor het merendeel buiten plaats vinden.

Opgave vooraf is noodzakelijk en kan t/m zondag 20 september. Dat kan telefonisch bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op 0593-592600 of per email naar info@kampwesterbork.nl. Voor meer informatie www.kampwesterbork.nl.