IPIN Eindcongres

Op 24 september organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend, RVO.nl, in samenwerking met de deelnemers uit de proeftuinen, het IPIN eindcongres `Lessons learned'.

In 2011 startte het Innovatieprogramma Intelligente Netten (IPIN), waaraan 12 proeftuinen deelnamen. De proeftuinen kregen de ruimte om in een realistische omgeving nieuwe producten en diensten te testen en te onderzoeken hoe gebruikers hierop reageren. Het IPIN programma wordt nu na 4 jaar afgerond en de resultaten willen we graag met u delen.

Opgedane kennis delen

Tijdens dit congres delen we met u en met de partijen, die zijn aangesloten op het TKI Switch2SmartGrids, de opgedane kennis en ervaringen uit de proeftuinen. Ook werpen we een blik op de toekomst. Hoe kunnen we de ontwikkeling van `smart grids' en `smart energy systems' positief beinvloeden? Welke uitdagingen liggen in het verschiet? Welke knelpunten moeten (nog) worden beslecht? En welke partijen gaan hiermee aan de slag?

Samen met de proeftuinen willen we de geleerde lessen delen van verschillende smart grids-thema's en van daaruit bekijken wat nodig is om smart grids verder te brengen.

Programma

* 9.30 uur Registratie en inloop

* 10.00 uur Plenaire sessie, geleerde lessen vanuit de IPIN

proeftuinen

* 11.00 uur Pauze

* 11.30 uur Workshop ronde 1

* 12.30 uur Lunch en informatiemarkt IPIN proeftuinen

* 14.00 uur Workshop ronde 2

* 15.15 uur Plenaire afsluiting, hoe nu verder na 4 jaar IPIN

* 16.30 uur Borrel

Bekijk hier het overzicht van alle workshops.

Aanmelden

Meld u nu aan voor het IPIN eindcongres.

IPIN

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het Innovatieprogramma Intelligente Netten uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.