Lever afval in en steun de Voedselbank


De gemeente zamelt afgedankte en kapotte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) van inwoners in bij de gemeentelijke milieustraat Vosdonk. Maandag 5 oktober start de actie Wecyle, waarmee de wethouders Ron Dujardin en Jan van Hal de 'Week van de Duurzaamheid' formeel openen.



Met uw afval steunt u de Voedselbank

Door uw afval in te leveren bij de milieustraat Vosdonk scoort u punten voor de gemeente. De 25 gemeenten met de meeste punten krijgen een sponsorcheque van EUR1000,- voor een goed doel. Gemeente Etten-Leur heeft De Voedselbank voorgedragen als lokaal goed doel. Door te recyclen draagt u bij
aan een duurzame oplossing en vergroot u de kans dat mensen die het niet breed hebben extra ondersteund kunnen worden vanuit de Voedselbank Etten-Leur. Met uw deelname maakt u gedurende de gehele actieperiode ook zelf kans op een persoonlijke prijs.



Wecycle

Wecycle werkt samen met 352 gemeenten in Nederland. Wecycle zorgt voor verantwoorde inzameling, registratie en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Zij is het nationale collectieve initiatief van 1.500 producenten en importeurs en is een stichting
zonder winstoogmerk. Er zijn twee wedstrijdperiodes: 5 oktober t/m 31 december 2015 en 1 januari t/m 30 april 2016. Na afloop van de 1e wedstrijdperiode staat de teller weer op nul. De Voedselbank maakt dus twee keer kans op een sponsorcheque.



Milieustraat is ook duurzaam

De milieustraat biedt u de kans gratis afval te recyclen. Daarnaast zijn sommige grondstoffen tegen een vergoeding in te leveren. Wilt u de actuele openingstijden of andere informatie, dan vindt u deze eenvoudig op: http://www.afval3xbeter.nl/milieustraat/ . Een overzicht van alle
activiteiten in de week van de Duurzaamheid vindt u op deze gemeentelijke website bij Alle onderwerpen > Wonen en wijken > Duurzaamheid.



Presentje voor inwoners

Het inleveren van afval zorgt voor een goede sortering van grondstoffen, waardoor deze optimaal hergebruikt kunnen worden. Hiermee zorgt u voor een schone toekomst. Bijkomend voordeel is dat de eerste 50 inwoners van Etten-Leur die op maandag 5 oktober afval inleveren een presentje ontvangen.