LOGBOEK Aftellen naar P-Day - nog 6 dagen | Nederlandse Politiebond.nl


wo, 09-09-2015 - 23:41

Duizenden collega's hebben zich inmiddels aangemeld voor een busreis naar Den Haag op woensdag 16 september om daar te protesteren tegen de onwil van het kabinet om voldoende geld uit te trekken voor een volwaardige nieuwe politie-CAO. Helaas blijken veel andere collega's nog te aarzelen, met
name door onzekerheid over de gemaakte afspraken met de werkgever.

[IMG]



Voor alle duidelijkheid: de politiebonden hebben de werkgever officieel op de hoogte gebracht van de actie. Deze zogenaamde aanzegging bevat twee cruciale elementen. Ten eerste de garantie dat er voldoende personeel beschikbaar zal blijven voor `noodhulp' (het reageren op Prio 1-meldingen).
Ten tweede het uitgangspunt dat de medewerkers voor deze actie vakbondsverlof wordt toegekend.

Stilzwijgend akkoord

Belangrijk: de werkgever heeft tegen deze aanzegging GEEN inhoudelijk bezwaar gemaakt bij de bonden en is ook NIET naar de rechter gestapt om hem te laten verbieden. Het (juridische) gevolg daarvan is dat de werkgever zich als het ware stilzwijgend heeft neergelegd bij de inhoud van de actie
en de praktische gevolgen daarvan. Wie zwijgt stemt in.

'Minimale bezetting'

Het is echter NIET de bedoeling dat de werkgever zich aan de ene kant neerlegt bij de actie en aan de andere kant deelname aan de actie belemmert via de chefs en leidinggevenden. In sommige gevallen blijkt dat helaas wel degelijk te gebeuren: collega's krijgen dan te horen dat ze niet aan de
actie kunnen deelnemen omdat er anders geen sprake is van de gewenste `minimale bezetting'. Ook wordt her en der gemeld dat medewerkers alleen aan de actie kunnen deelnemen door vrij te nemen.

Duidelijk en eerlijk

Allebei niet waar dus! De bonden roepen alle leidinggevenden en chefs op loyaal hun bijdrage aan de actie te leveren door hun medewerkers DUIDELIJKE EN EERLIJKE INFORMATIE te verstrekken. Het gaat niet aan om collega's onder valse voorwendselen loyaliteit aan de werkgever af te dwingen.

Heb je het gevoel dat je door de werkgever ten onrechte onder druk wordt gezet om aanstaande woensdag NIET in een actiebus naar Den Haag te stappen en kom je er samen met hem niet uit? Aarzel dan niet en neem contact op met het actieteam bij jou in de eenheid!

--------------------------------

Contactgegevens actieteams

* Noord-Nederland
* Bayron Jobing
* actnoordnederland2015@gmail.com

* Oost-Nederland
* Sandrina van der Wagen
* politieactiesoost@gmail.com

* Noord-Holland
* Ton Leijen
* ton.leijen@politie.nl

* Amsterdam
* Harry van Rijn & Fred Driessen
* actamsterdam@amsterdam.politie.nl

* Den Haag
* Willem Schenderling
* actdenhaag@gmail.com

* Rotterdam
* Marc van Baren
* rotterdamrac@gmail.com

* Midden-Nederland
* Wout Miltenburg & Stephen Hervij
* actmiddennederland@gmail.com

* Zeeland/West-Brabant
* Maarten Brink
* act.zwb@gmail.com

* Oost-Brabant
* Willie Deijkers
* DL_S_OOB_ACT_OB@politie.nl

* Limburg
* Jan Krouwel
* act.limburg@limburg-zuid.politie.nl

Medewerkers van de Landelijke Eenheid, het Politiedienstencentrum (PDC) en de Politieacademie kunnen zich (aan)melden bij het actieteam van een territoriale eenheid naar keuze (de eenheid waarin hun werkplek of woonplaats zich bevindt).