Avondrondleidingen museum voor Anatomie en Pathologie

PV Radboud: Avondrondleidingen museum voor Anatomie en Pathologie (Excursie)

Datum donderdag 17 september 2015

Tijd 19:00 tot 21:00

Locatie Studiecentrum Biomedische Wetenschappen, Geert Grooteplein Noord 21

Beschrijving

Het Museum voor Anatomie en Pathologie bij het Radboudumc bevat een zeer aanschouwelijke en fraai geconserveerde collectie van menselijke preparaten. In het Anatomiedeel worden embryonale, foetale en van jonge kinderen afkomstige preparaten ten toongesteld, alsmede uitgeprepareerde lichaamsdelen van volwassenen. Het Pathologiedeel toont allerlei ziekelijke afwijkingen in organen tegen de achtergrond van algemeen ziektekundige principes. Het museum is op maandag t/m donderdag geopend van 9.00-17.00 uur en op vrijdag van 10.00-14.00 uur. Het bevindt zich in het Studiecentrum Biomedische Wetenschappen, Geert Grooteplein Noord 21. Overdag worden veel rondleidingen aan scholieren gegeven en wordt het museum gebruikt voor het onderwijs aan studenten.

Naar aanleiding van recente ontwikkelingen wil het museum starten met rondleidingen op een doordeweekse avond. Ben jij geinteresseerd of werk je in de gezondheidszorg en wil jij je verder verdiepen in de structuur en functie van het menselijk lichaam en de verstoring hiervan bij ziekte? Dan is deze rondleiding bedoeld voor jou!

Rondleiders zijn Dirk Ruiter, emeritus hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit en Radboudumc en Joop van der Straaten, voormalig staflid Anatomie van het Radboudumc en tot voor kort conservator van het museum. Rondleidingen kunnen zowel in het Nederlands als Engels worden gegeven. Zij hebben een zo interactief mogelijk karakter.