Europa Quiz

PERSBERICHT

Europa Quiz

Doe mee aan dé pubquiz over de Europese Unie

Almere, 3 september 2015 – In september in bibliotheek Stad géén reguliere, culturele pubquiz maar daarom niet getreurd. Op donderdag 17 september is er namelijk een speciale Europa Quiz. De Europa Quiz is dé pubquiz over de Europese Unie. Een quiz vol leuke en interessante vragen over o.a. geschiedenis, sport, eten & drinken, aardrijkskunde, muziek, film en meer. Uiteraard met ‘Europa’ als rode draad. Hoeveel weet jij over Europa? Test het zelf! Maak een team van minimaal twee en maximaal vijf spelers en strijd mee om de eer en mooie prijzen. Iedereen is welkom bij Europa Quiz, van jong tot oud. Ze zeggen dat wijsheid met de jaren komt… We gaan tijdens deze quiz zien of dat klopt! Je hebt natuurlijk de meeste kans om te winnen als je team zo divers mogelijk is samengesteld: een expert op het gebied van muziek, iemand anders voor de aardrijkskunde vragen, etc. Zo weet je zeker dat je team goed scoort op alle onderwerpen.

Aanvang van de quiz, die gehouden wordt in het nieuwscafé, is 20.00 uur. De toegang is gratis, op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservice van de nieuwe bibliotheek.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door het Europe Direct Informatiepunt, dat gevestigd is op de 4e etage in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad.

Wie informatie zoekt over Europa weet meestal niet waar te beginnen. De Europese Commissie heeft daarom een informatienetwerk opgezet over heel de Europese Unie. Eén van deze informatiepunten vindt u in de nieuwe bibliotheek. Hier is allerlei informatie te vinden over de Europese wet- en regelgeving. Daarnaast zijn er onderzoeksrapporten over onderwerpen waarmee de Europese Unie zich bezighoudt.