Opening gezamenlijk loket StinsKracht en Sociaal wijkteam Zwolle


Opening gezamenlijk loket StinsKracht en Sociaal wijkteam Zwolle

17 september 2015
Buren en professionals slaan de handen in een. Op 1 oktober 2015 openen burenhulpproject StinsKracht van wijkvereniging WVF en het Sociaal wijkteam Zwolle west een gezamenlijk loket in Westenholte. Bij het loket kunnen wijkbewoners voor allerlei hulp- en ondersteuningsvragen. Burenhulp waar
mogelijk, professionele hulp door het Sociaal wijkteam als dat nodig is of een combinatie daarvan.

Burendag

De feestelijke opening van het loket is op de burendag zaterdag 26 september 2015. Vanaf 10:00 uur zijn wijkbewoners welkom voor het gebouw van Studio Jobpoint aan het Petuniaplein.

Na de openingshandeling gaan StinsKracht-vrijwilligers en medewerkers van het Sociaal wijkteam aan de slag met kleine klussen, zoals het planten van bloembollen om het plein op te fleuren.

Onder het genot van een drankje en hapje en muziek op de achtergrond krijgen wijkbewoners informatie over het nieuwe loket. Geinteresseerde wijkbewoners kunnen zich aanmelden als vrijwilliger bij het burenhulppoject StinsKracht. Voor kinderen is er een springkussen en een schminkhoek.
Het programma is tot 15:00 uur.

Loket StinsKracht en Sociaal wijkteam

Het loket is gehuisvest in het gebouw van Studio Jobpoint aan de Westenholterweg 50. Vanaf 1 oktober 2015 kunnen wijkbewoners op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen binnenlopen met allerlei hulp- en ondersteuningsvragen. Afhankelijk van de vraag wordt een vrijwilliger van StinsKracht ingezet of
een medewerker van het Sociaal wijkteam. Zo kan bovendien voorkomen worden dat een te sterk beroep gedaan wordt op burenhulp en kan tijdig een professional van het wijkteam ingezet worden.

Bijeenkomst 29 september 2015

StinsKracht is op zoek naar Buurtverbinders voor het buurthulpproject.
Op 29 september 2015 om 20:00 uur is er een informatiebijeenkomst in het ontmoetingscentrum Het Anker.
Naast informatie over Stinskracht, het online platform met vraag en aanbod van wijkbewoners, is er toelichting op de rol van Buurtverbinders hierin.

StinsKracht