Tienduizend Amersfoorters in onderzoek van de gemeente


17 september 2015Circa tienduizend Amersfoorters kregen deze week een brief in de bus met het verzoek om mee te doen aan de Stadspeiling. Deze enquete gaat dit jaar vooral over de leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt, de voorzieningen, het onderhoud van de openbare ruimte en over de
problemen die u in de buurt ervaart. De uitkomsten van de Stadspeiling worden aan het begin van het nieuwe jaar verwacht.

Stadspeiling over leefbaarheid en veiligheid

Ook wil de gemeente weten hoeveel bewoners actief zijn als mantelzorger en welke problemen zij tegenkomen. De enquete kan vanachter de eigen pc worden ingevuld. Wie de vragenlijst niet digitaal invult, krijgt na enkele weken automatisch een papieren vragenlijst in de bus. Het is niet verplicht
om mee te doen. De gemeente hoopt dat de inwoners de moeite willen nemen om de vragenlijst in te vullen. Met de uitkomsten is het gemeentebestuur beter in staat goede plannen te maken voor de stad en haar bewoners.

De tienduizend Amersfoorters van 18 jaar en ouder die het verzoek krijgen om mee te doen, zijn willekeurig gekozen. Zij staan als het ware model voor de mening van alle volwassen Amersfoorters. De gemeente garandeert dat de gegevens anoniem zullen worden verwerkt.

Meer informatie kunt u krijgen bij Ben van de Burgwal, of een van de andere medewerkers van team Onderzoek & Statistiek van de gemeente, telefoonnummer 14 033.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email