Wilt u meer inzicht in uw financien?


17-09-2015

Geef u op voor de gratis budgetcursus

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) nam het initiatief om inwoners van Vianen te helpen meer overzicht te krijgen in hun inkomsten en uitgaven. Samen met de Schuldhulpmaatjes en Stichting Welzijn Vianen ontwikkelden zij een budgetcursus.

Waarom een budgetcursus?

Om financiele problemen te voorkomen en beter te kunnen anticiperen op veranderingen in uw budget, leert de cursus u inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven.

Wat houdt de cursus in?

Louise Willems en Gijs van Swieten van WIL geven de cursus in vier bijeenkomsten. Om en om schuiven ook de schulphulpmaatjes en een medewerker van de Wijkwinkel aan. In een groep van maximaal 15 personen gaat u aan de slag met het ordenen van uw administratie en het maken van een budgetplan.
We maken gebruik van materialen die in Vianen al voorhanden zijn, zoals de klappermap van de Wijkwinkel en de budgetplannen van de schuldhulpmaatjes en van WIL. U krijgt informatie over verschillende lokale voorzieningen, maar ook de voorzieningen van WIL komen aan de orde.

Wanneer en waar vindt de cursus plaats?

De budgetcursus is vier weken op maandagavond en start op 12 oktober 2015. De vervolgbijeenkomsten zijn op 19 en 26 oktober en op 2 november. Het is nodig dat u bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. U bent van 19.30 tot 21.00 uur welkom in wijkwinkel De Hagen. Dit is in het gebouw De Prenter
aan het Grote Geusplein 1. De Prenter ligt tussen de flats van de Vijfheerenlanden in Vianen.

Interesse? Meld u aan!

Wilt u meedoen aan de gratis budgetcursus? Dan kunt u zich aanmelden bij Gijs van Zwieten van Werk en Inkomen Lekstroom via g.vzwieten@wil-lekstroom.nl. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, adres en woonplaats, uw telefoonnummer en uw e-mailadres. Heeft u geen beschikking over een e-mailadres,
dan kunt u Gijs bellen via (030) 7022 380.