Eerste Hennepconvenant Midden-Nederland


17 september 2015

Eerste Hennepconvenant Midden-Nederland

Op 1 september 2015 treedt het Hennepconvenant Midden-Nederland in werking.

Onder de regie van het RIEC Midden Nederland is het eerste Hennepconvenant Midden-Nederland een feit. Partijen hebben het convenant ondertekend om hun gezamenlijke doelstelling de aanpak (georganiseerde) hennepteelt gezamenlijk voort te zetten.
Al enige jaren zijn verschillende partijen gezamenlijk actief om (georganiseerde) hennepteelt en de gevolgen van (georganiseerde) hennepteelt tegen te gaan. Eerst op lokaal niveau en later in samenwerking met meerdere gemeenten. Hier zijn ook meerdere convenanten voor afgesloten. In een
convenant staat vermeld welke partner, wanneer, welke actie onderneemt. Hiermee wordt de publiek-private keten sluitend gemaakt om zoveel mogelijk effect te bereiken ten aanzien van het thema (georganiseerde) hennepteelt.

De lokale aanpak is overgegaan naar een regionale aanpak. Daarnaast is de ontwikkeling met landelijke partners doorgezet. De politieregio's Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Utrecht zijn opgegaan in de regio Midden-Nederland. De drie bestaande convenanten waren niet volledig op elkaar
afgestemd. Partijen hebben het convenant ondertekend om hun gezamenlijke doelstelling de aanpak (georganiseerde) hennepteelt gezamenlijk voort te zetten. Het convenant is op 1 september 2015 in werking getreden.