Unie KBO naar hoorzitting wijkverpleging


donderdag, 17 september 2015

Unie KBO naar hoorzitting wijkverpleging De Unie KBO is uitgenodigd voor een hoorzitting in de Tweede Kamer over de bekostiging van de wijkverpleging. Deze hoorzitting vindt plaats op maandag 21 september. Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO, voert dan namens ons het woord.

De wijkverpleegkundige is voor thuiswonende ouderen naast de huisarts een belangrijke zorgverlener. Niet voor niets heeft de Unie KBO in 2009 al gepleit voor de wijkverpleegkundige als spil in de wijk. Wij hebben duizenden steunbetuigingen aan toenmalig staatssecretaris Bussemaker aangeboden.
Wij zijn ervan overtuigd dat ouderen door wijkverpleegkundige zorg en huisartsenzorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen en wij zien in wijken mooie verbindingen ontstaan tussen de vrijwillige ouderenadviseur en de wijkverpleegkundige.

Bezorgd De Unie KBO is er niet gerust op dat ouderen vanaf 2016 hun vertrouwde wijkverpleegkundige blijven houden. De
voorgenomen selectieve zorginkoop van wijkverpleging door de zorgverzekeraars, kan grote gevolgen hebben voor ouderen. Van zorgverzekeraars hebben wij vernomen dat zij vanwege doelmatigheids- en kwaliteitsoverwegingen starten met selectieve zorginkoop. Dit houdt in dat zij in plaats van een
veelheid aan zorgaanbieders slechts enkele zorgaanbieders contracteren. Dit kan een enorme impact hebben op thuiswonende ouderen die begin januari 2016 geconfronteerd kunnen worden met andere gecontracteerde wijkverpleegkundigen.

Inzet hoorzitting
Aan onze inzet voor deze hoorzitting wordt momenteel gewerkt. Binnen enkele dagen leest u hier meer over op deze website.

Tweeten
Bookmark and Share