Grote opkomst op Spierziektecongres


Home | Nieuws | Grote opkomst op Spierziektecongres

Grote opkomst op Spierziektecongres

Door: Vimla Jaggoe

15 september 2015
[IMG]

In Veldhoven kwamen op zaterdag 12 september ruim 1500 patienten, familieleden, artsen, onderzoekers en notarissen samen voor het vierde Spierziektecongres.

Zoals ieder jaar, ging de meeste belangstelling uit naar de lezingen rond de specifieke diagnoses. Maar ook de specialisten op het Zorgplein en de onderzoekers met posterpresentaties kregen veel bezoek. In de middagpauze eindigde Gerard Wellenberg zijn fietsactie op het Spierziektecongres. In
tien dagen tijd fietste hij kriskras door Nederland om aandacht en geld te vragen voor de spierziekte myotone dystrofie.

De informatiemarkt in de grote hal trok ook veel belangstelling. Men was op zoek naar informatie over auto-aanpassingen, rolstoelen, aangepast schoeisel, kleine hulpmiddelen, nieuwe ontwikkelingen en vakantiemogelijkheden. Ook de kinderen hebben zich goed vermaakt onder begeleiding van een
kinderergotherapeut.

Het Spierziektecongres wordt ieder jaar georganiseerd door Spierziekten Nederland en het Prinses Beatrix Spierfonds en is alleen toegankelijk voor leden.