Facebook pagina voor jonge mantelzorgers


Sinds kort is er een Facebookpagina voor jonge mantelzorgers. Bureau Informele Zorg ActiVite geeft hierover de volgende informatie.

Bij de term mantelzorger denk je meestal aan volwassenen, maar er zijn in Nederland ook heel veel jongeren en kinderen die mantelzorger zijn. De zogenaamde 'Jonge Mantelzorger'. Een jonge mantelzorger is een kind of een jongere tussen de 4-21 jaar die langdurig (mee)zorgt voor zijn psychisch
of lichamelijk zieke vader, moeder, broer, zus of grootouder.

Nu herken je jezelf misschien niet meteen als jonge mantelzorger of denk je wat moet ik hiermee? Je bent gewoon die jongen of meisje die zorgt voor. Maar als jonge mantelzorger kun je soms wel eens (kop)zorgen hebben of stuit je op onbegrip op school of misschien wel bij je vrienden. Dan is
het fijn als je er eens met iemand over kunt praten of meer informatie over kunt vinden.

Daarom is er nu een Facebook pagina speciaal voor jonge mantelzorgers in de gemeentes Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.
Op deze pagina vind je meer informatie over jonge mantelzorgers, leuke weetjes, activiteiten, interessante informatie maar ook sites waar je terecht kunt voor informatie, steun en contact met andere jonge mantelzorgers.

Ook komt er binnenkort een themadossier te staan op de site van het CJG Zoeterwoude. Met veel informatie, ook voor beroepskrachten.

Verdere informatie

Wilt u meer informatie over Jonge Mantelzorgers of mantelzorg in het algemeen, neem dan contact op met Bureau Informele Zorg ActiVite en vraag naar Wilrieke Wildeman. 071-5161445.