Besluiten van de raad van 10 en 14 september


De raad heeft vergaderd op 10 en 14 september en de volgende besluiten genomen.


Donderdag 10 september 2015

1. De raad heeft ingestemd met het `TOBE CONTINUED HERSTEL- EN REORGANISATIEPLAN'. Gekozen is voor het scenario om te reorganiseren na loslating van de zogeheten B3-status. Voor het herstel- en reorganisatieplan heeft de raad een eenmalige bijdrage toegekend van EUR 214.545.

2. De raad wil in december de NOTA INTEGRAAL WELZIJNSKADER vaststellen. Het proces om tot deze nota te komen is vastgelegd in een startnotitie. Deze startnotitie is door de raad vastgesteld.

3. De Rekenkamercommissie Ridderkerk heeft na een onderzoek een rapport uitgebracht over de stand van zaken van de lokale economie in Ridderkerk. Het rapport is getiteld `OP ZOEK NAAR DE EIGEN INVLOEDSSFEEr'. De raad deelt de aanbevelingen van de commissie en heeft het college gevraagd deze
over te nemen.

4. De raad heeft vastgesteld welke ECONOMISCHE ACTIVITEITEN plaatsvinden In Het Algemeen Belang, als bedoeld in artikel 25h, vijfde en zesde lid, van de Mededingingswet. Dit betreft de verhuur en exploitatie van de sportaccommodaties en de verhuur van maatschappelijk vastgoed.

5. De raad heeft besloten de bovengrondse HOOGSPANNINGSLEIDING vanaf de grens met Hendrik-Ido-Ambacht tot noordelijk van Oostendam aan te melden bij de netbeheerder om deze ondergronds te brengen. Voor de dekking van de gemeentelijke bijdrage is een reserve ingesteld van EUR 880.000.

6. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens samen met Barendrecht en Albrandswaard de NV BAR-AFVALBEHEER op te richten voor de inzameling en beheer van huishoudelijk afval. De raad heeft uitgesproken ten aanzien van dit voornemen geen wensen en bedenkingen te hebben.

7. Diverse door het college aan de raad toegedane TOEZEGGINGEN zijn wat de raad betreft afgedaan.

8. Het BESTEMMINGSPLAN `KIEVITSWEG 119' is ongewijzigd vastgesteld.

9. De vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag is voornemens de CONCESSIE HOEKSE LIJN te verlenen aan NS Reizigers. Dit voornemen is aan de raad voorgelegd voor een zienswijze. Het voornemen is voor de raad geen reden tot het maken van opmerkingen.

10. De vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag is voornemens de CONCESSIE RAILVERVOER (2016-2026) IN DE ROTTERDAMSE EN HAAGLANDSE REGIO te verlenen. Dit voornemen is aan de raad voorgelegd voor een zienswijze. Het voornemen is voor de raad geen reden tot het maken van opmerkingen.
11. De raad heeft ingestemd met de MANDAATVERLENING AAN DE GRIFFIER tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen.

Maandag 14 september 2015

1. De raad heeft besloten tot het plaatsen van ZONNEPANELEN OP RECREATIECENTRUM DE FAKKEL. Hiervoor is een budget beschikbaar gesteld van EUR 214.000. Na realisatie zal onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn de exploitatie van het systeem aan een lokaal energiecollectief over te dragen.

2. De raad heeft aangenomen de MOTIE INZAKE VLUCHTELINGENOPVANG. In de motie spreekt de raad uit zich verantwoordelijk te voelen om, als het Rijk dat noodzakelijk vindt, een bijdrage te leveren aan het huisvesten en begeleiden van de nieuwe stroom vluchtelingen. Burgemeester en wethouders
wordt verzocht om, vooruitlopend op een eventueel verzoek van de staatssecretaris, samen met Woonvisie, Vluchtelingenwerk en andere relevante organisaties, te verkennen welke concrete bijdragen de gemeente zou kunnen leveren aan het opvangen van vluchtelingen met een verblijfsstatus.

3. De raad heeft aangenomen de MOTIE Inzake het TOETSINGSKADER WINDENERGIE GEMEENTE BARENDRECHT. In de motie spreekt de raad uit dat plaatsing van windturbines dicht tegen de gemeentegrens met Ridderkerk ongewenst is. Bij de raad van Barendrecht wordt er op aangedrongen dat bij besluitvorming
over de mogelijke plaatsing van windturbines op BT Oost de gevolgen voor de leefbaarheid en het welzijn van de inwoners van Ridderkerk worden onderzocht. Tevens wordt verzocht de uitkomsten van dat onderzoek terug te koppelen aan de raad van Ridderkerk.

VERGADERING GEMIST

De vergaderingen zijn terug te kijken en te luisteren via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld