Praat mee over cultuur in Zederik


De gemeente Zederik hecht belang aan vitale dorpen. De vele culturele activiteiten die georganiseerd worden in de dorpen en de gemeente, leveren een belangrijke bijdrage aan die vitaliteit.

Cultuurbeleid

De gemeente wil komend jaar een samenhangend cultuurbeleid ontwikkelen waarbij alle partijen die actief zijn op het gebied van cultuur worden betrokken. Uitgangspunt daarbij is dat we de culturele vitaliteit in de dorpen vasthouden en waar nodig stimuleren. Ook kijken we naar de wensen, de rol
en verantwoordelijkheid van zowel het veld, de gemeente als de inwoners.

Bijeenkomsten

Op 29 september en 12 oktober a.s. organiseert de gemeente bijeenkomsten over de culturele vitaliteit nu en in de toekomst. Onlangs is de uitnodiging daarvoor verstuurt naar de organisaties en verenigingen die bij de gemeente bekend zijn. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en bent u actief op
cultureel gebied dan bent u van harte welkom.

Samen met u willen we praten over wat er nodig is om de culturele vitaliteit in onze dorpen te behouden en wellicht uit te breiden. Over mogelijke samenwerking tussen verenigingen en/of scholen. En over de rol van organisaties, inwoners en gemeente daarbij.

Daarnaast krijgt u ook veel praktische informatie van mensen die actief zijn op het gebied van cultuur en cultuureducatie.

Programmaonderdelen

* Ondernemen in de culturele sector (hoe breng je je diensten, vereniging etc. aan de man)
* Welke mogelijkheden zijn er voor fondsenwerving, subsidies, cursussen etc.
* Ervaringen uit de praktijk: hoe samenwerking in de praktijk uitpakt
* Discussie: culturele vitaliteit in Zederik

Locatie en tijd

* Dinsdag 29 september a.s. aanvang 19.30 uur, Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6, Lexmond
* Maandag 12 oktober a.s. aanvang 19.30 uur, gemeentehuis, Prinses Marijkeweg 1, Meerkerk

Inloop op beide avonden vanaf 19.10 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een van de bijeenkomsten door een mail te sturen naar: aanmelden@zederik.nl o.v.v. cultuurbijeenkomst. Geef daarbij aan welke bijeenkomst u wilt bijwonen, namens welke organisatie u komt en met wie (maximaal 3 personen per organisatie).