Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Beperking van verstr..


In de Basisregistratie Personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die in de gemeente Deurne woont. Deze gegevens kunnen op verzoek worden verstrekt aan veel overheidsinstanties en sommige bijzondere maatschappelijke instellingen. U kunt bij de gemeente vragen om de
verstrekking van uw gegevens zoveel als mogelijk te beperken.

Hoe werkt het?

Via het formulier `Geheimhouding persoonsgegevens aanvraag of wijzigen' kunt geheimhouding aanvragen. U kunt alleen voor uzelf en voor uw minderjarige kinderen een aanvraag indienen. Als uw kind meerderjarig is, moet het zelf geheimhouding aanvragen.

Wat betekent het als u geheimhouding heeft gevraagd?

In sommige gevallen kunnen uw persoonsgegevens niet geheim blijven, ook al heeft u hiervoor een verzoek ingediend. Overheidsinstellingen of andere instellingen met een publiekrechtelijke taak zijn verplicht om gegevens uit de BRP te gebruiken. De gemeente is dan altijd verplicht om gegevens te
verstrekken. Enkele voorbeelden van deze instanties zijn: gemeenten, ministeries, Justitie, zorgorganisaties, pensioenorganisaties, notariskantoren.

In andere gevallen (bijvoorbeeld een advocatenkantoor vraagt gegevens) kan het voorkomen dat wij u vooraf informeren. In dat geval kunt u eerst uw mening geven voordat de gemeente beslist of uw gegevens worden verstrekt.

Alle overige instellingen zonder winstoogmerk, die op basis van de Verordening en de Regeling BRP gegevens opvragen, ontvangen zonder meer NIETS als u heeft verzocht om geheimhouding van uw gegevens.

Meer informatie

Wilt u weten welke overheidsorganen wettelijk recht hebben op uw persoonsgegevens, kijk dan op de website: www.wiekrijgtmijngegevens.nl.