Schaatsster Linda de Vries laat wensen Hineni in vervulling gaan


Uit de schoolbus direct op de skelter:

Sauwerd, 20150917 -- Vanuit de schoolbus was het rennen om er als eerste bij te zijn: kinderen van Stichting Hineni op locatie Onstaheerd in Sauwerd wisten al precies wat ze wilden. En dat terwijl Sterrenfonds Ambassadeur en langebaanschaatsster Linda de Vries de officiële overhandiging van de skelter met aanhanger en de grote trampoline met toebehoren nog moest verrichten. Voor de kinderen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis is met deze donatie van het Sterrenfonds een grote wens voor buitenspeelgoed in vervulling gegaan.

"Verblijf brengt rust voor iedereen"

Stichting Hineni biedt zorg, ondersteuning en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis. De kinderen zijn welkom voor kleinschalige en individuele dagbesteding en voor vakantieopvang. "Opvang van deze kinderen vraagt veel structuur en energie", zo zegt Gonnie Smit van Hineni. "Met de opvang die wij verzorgen krijgen de kinderen de mogelijkheid vriendjes te maken - wat hen in het dagelijks leven zelden lukt - en is er ook thuis even rust en tijd voor de broertjes en zusjes van de zorgintensieve kinderen. De skelter en trampoline waren een grote wens en zijn meteen intensief in gebruik genomen." Sterrenfondsambassadeur Linda de Vries: "Het is geweldig hier direct te zien waar we aan bijdragen. Juist met mijn sportachtergrond vind ik het geweldig te zien dat er veel aan wordt gedaan deze kinderen op een positieve manier hun energie in te laten zetten." De Onstaheerd in Sauwerd is een gemengd bedrijf met vleesvee en akkerbouw. De kinderen genieten van het verzorgen de dieren zoals konijnen en varkens en hebben hier voldoende ruimte om te spelen en allerlei activiteiten te doen.

Het Sterrenfonds

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.





Sterrenfonds