Wegafsluiting N61 tussen Braakman - Hoek; 16-18 september | Rijkswaterstaat

Wegafsluiting N61 tussen Braakman - Hoek; 16-18 september

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 11 september 2015- Laatste update: 11 september 2015 11:25 uur

Rijkswaterstaat voert van woensdag 16 september 2015 (9.00 uur) tot vrijdag 18 september (6.00 uur) werkzaamheden uit aan de N61 tussen de rotondes Hoek en Braakman. De hoofdrijbaan is daarom wisselend in een richting geheel afgesloten. In de laatste nacht, van donderdag op vrijdag, worden bovendien werkzaamheden uitgevoerd aan de hoofdrijbaan tussen de rotonde Hoek en de aansluiting richting Sluiskiltunnel.

Verkeer wordt lokaal omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden langs de weg. Weggebruikers dienen rekening te houden met extra reistijd.

Rijkswaterstaat voert tijdens deze afsluitingen een aantal noodzakelijke werkzaamheden uit. Zo wordt op sommige delen van de weg het asfalt vervangen en wordt schade aan de vangrail hersteld. Ook brengen we extra asfalt aan bij de middenberm ter hoogte van de Braakmanbrug en installeren we een gladheidsmeldsysteem.

Omleiding

Tijdens de afsluiting van de hoofdrijbanen tussen de rotondes Hoek en Braakman wordt het verkeer omgeleid via de zuidelijke parallelweg. Deze route staat met gele borden aangegeven. De parallelweg is tijdelijk eenrichtingsverkeer vanaf de Spanjaardsweg. De zijwegen Hasjesstraat-zuid, Zandplaatweg en Lozeschorweg zijn afgesloten voor verkeer.

Tijdens de afsluiting van de hoofdrijbaan tussen de rotonde Hoek en de aansluiting richting Sluiskiltunnel wordt het verkeer omgeleid via de Hoekseweg en de N252 naar de Westerscheldetunnelweg. Ook deze route staat met gele borden aangegeven.

Fietsers

Voor (brom)fietsers is de zuidelijke parallelweg tussen de rotondes Braakman en Hoek tijdens de werkzaamheden afgesloten. Zij worden omgeleid via het twee-richtingenfietspad aan de noordzijde.