Expertmeeting MAIS

Expertmeeting MAIS

DOOR Redactie - 2 september 2015

Op woensdag 16 september organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een expertmeeting over de ontwikkeling van een simulatiemodel voor de warmtevoorziening van gebouwen.

Een werkgroep die bestaat uit vertegenwoordigers van de ministeries, de warmteleveringsbranche, woningcorporaties, banken en RVO.nl, vult een toezegging in van minister Kamp in. Minister Kamp gaf het volgende aan in de warmtevisie: 'Samen met stakeholders zal ik een rekenmodel ontwikkelen dat de integrale business case van warmteprojecten in beeld brengt, rekening houdend met stimuleringsmaatregelen, energiebelasting en kosteneffectiviteit".

Als basis voor het rekenmodel is het VESTA-model van PBL gekozen. Het wordt een Multi Actor Impact Simulatiemodel voor warmte en netten, afgekort tot MAIS-model. De werkgroep heeft nu een overzicht gemaakt van de eisen aan dit rekenmodel en de aanvullingen die in het VESTA-model nodig zijn om aan deze eisen te voldoen.

Deelnemen aan de expertmeeting

In de expertmeeting willen we dit met u bespreken met de stakeholders en waar nodig aanpassen en aanvullen. Veel stakeholders hebben wij al direct benaderd, maar mocht u interesse hebben en aanvullingen kunnen geven, meld u zich dan aan voor deze expertmeeting.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan: secretariaatDEN@rvo.nl. Vermeld bij uw aanmelding welke kennis u inbrengt en welk belang u vertegenwoordigt. De bijeenkomst is beperkt tot 40 deelnemers en inschrijving is op volgorde van binnenkomst. De deelnemers krijgen voor de bijeenkomst nog stukken toegestuurd.