Sportiviteit op de voetbalvelden


16 september 2015
Voetballertjes

Bij 15 voetbalclubs in Tilburg zijn in het weekend van 26 en 27 september activiteiten die te maken hebben met sportiviteit en respect.

Deze acties moeten bijdragen aan een positief voetbalklimaat in Tilburg. Deze keer staan ouders centraal bij de acties. Onder het motto 'ouders langs de lijn, fijn dat jullie er zijn' worden ouders door de verenigingen uitgenodigd om de wedstrijd van hun zoon/dochter te komen bekijken.
Voorafgaand aan de voetbalwedstrijden geven alle spelers van beide teams elkaar een hand. Dat doet de ouders en trainer/coaches van beide teams ook. De aanvoerders krijgen een band met de tekst: respect. Ouders die iets te luidruchtig zijn, krijgen een lolly.

Aftrap

Bij alle thuisspelende voetbalclubs lopen op 27 september kinderen samen met het eerste elftal het veld op. Dat doen ze in de clubkleuren van verenigingen uit Tilburg. Zo laten ze zien dat een positief voetbalklimaat iets is dat alle clubs aangaat. Wethouder Hans Kokke doet de aftrap van VV
Zigo - TSV Gudok. De ambassadeur van het positief voetbalklimaat Tilburg, voormalig international Joris Mathijssen, is die dag bij enkele clubs aanwezig. Eind 2013 maakten de voetbalverenigingen in Tilburg afspraken over respect en veiligheid. Daaruit kwam onder meer de workshop 'positief
coachen' en het initiatief 'de groene kaart'.