Maak kennis met zelfrijdend vervoer op 17 oktober


Maak kennis met zelfrijdend vervoer op 17 oktober

Op 17 oktober is het zover: In Appelscha gaat de eerste zelfrijdende auto rijden (binnen afgezet terrein). Deze auto heeft geen chauffeur, stuur en rem- of gaspedaal.

De auto wordt gepresenteerd tijdens de E-motiondag op de Boerestreek in Appelscha. Om 11.00 wordt de auto gepresenteerd aan het publiek. U kunt op deze manier een live demonstratie zien van deze unieke 'auto'. Het publiek kan na de opening een testrit maken.

Proeftuin

De gemeente Ooststellingwerf is bezig een plek te verwerven op de lijst van gebieden die voor experimenten met zelfrijdend vervoer op de openbare weg in aanmerking komen. Ooststellingwerf wil beginnen met proeven met een kleine zelfrijdende, elektrische pendeldienst, het liefst in Appelscha.
Met de Dienst Wegverkeer werkt Ooststellingwerf aan een procedure om hiervoor ontheffingen te krijgen. Nu steeds meer voorzieningen uit de dorpen verdwijnen, is behoefte aan nieuwe verbindingen, meent wethouder Sietse Derks. Wethouder Derks hoopt volgend jaar deze zelfrijdende auto voor het
eerst op de openbare weg te laten rijden. Bekijk hier het gehele artikel van de Leeuwarder Courant van 29 augustus over de plannen.

Klik hier voor een promofilm van de elekstrische auto

Bekijk hier de website van de E-motiondag

Te downloaden:

* Shuttle.pdfpdf(56,9 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader