Aanmeldperiode Mantelzorgwaardering verlengd


RSS

Persbericht, 16 september 2015

De aanmeldperiode van mantelzorgers voor de Mantelzorgwaardering van gemeente Doetinchem is verlengd. Tot 27 november 2015 kan iedereen die in Doetinchem woont en mantelzorg ontvangt, zelf zijn of haar mantelzorger aanmelden voor deze waardering. Inwoners kunnen hun mantelzorgers aanmelden via
de website www.mantelzorgwaardering.nl.

De Mantelzorgwaardering bestaat uit een attentie van EUR50,-. De mantelzorger kan zelf een attentie uitzoeken op een speciaal voor mantelzorgers ingerichte webshop. Op deze speciale webshop zijn Doetinchemse ondernemers aangesloten. De webshop komt op 9 oktober online.

Een mantelzorger per huishouden

Inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen een mantelzorger aanmelden. De aanvraag van de Mantelzorgwaardering wordt maar een keer per adres toegekend. Dus per huishouden kan er een Mantelzorgwaardering aangevraagd worden.

Aanmelden

Het aanmelden van mantelzorgers kan in de periode van 29 juli tot 27 november 2015 op www.mantelzorgwaardering.nl. `VIT-hulp bij mantelzorg' behandelt deze aanvragen. Mogelijk neemt `VIT-hulp bij mantelzorg' contact op met de mantelzorger.

Uitzoeken en ophalen

Er zijn twee momenten waarop de mantelzorger zijn attentie kan uitzoeken. Wanneer de aanmelding is gedaan voor 16 oktober en is goedgekeurd, kan de mantelzorger vanaf 9 oktober tot 6 november terecht op de webshop van de Mantelzorgwaardering. De attentie kan vanaf 10 november worden afgehaald.
Wanneer de aanmelding wordt gedaan na 16 oktober, dan kan de mantelzorger vanaf 7 november tot uiterlijk 18 december bestellen via de webshop. De attentie ligt klaar vanaf 23 december.