College stemt in met ontwerp bestemmingsplan Tussen de Vaarten


16 september 2015

College stemt in met ontwerp bestemmingsplan Tussen de Vaarten

Het college van B en W heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan Tussen de Vaarten. Dit bestemmingsplan is een actualisatieplan ter vervanging van de huidige bestemmingsplannen, die meer dan tien jaar oud zijn. Het plangebied ligt in het gebied dat globaal wordt begrensd door de
Vrijheidsdreef in het noorden, de Tussenring en bedrijventerreinen het Atelier en Sallandsekant aan de oostzijde, bedrijventerrein Sallandsekant in het zuiden en de Hoge Vaart aan de westzijde.

Ontwerp bestemmingsplan

In het plangebied spelen weinig nieuwe ontwikkelingen. De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de geldende bestemmingsplannen zijn:
o Het grootste deel van het gebied is bestemd voor `wonen'. Deze bestemming is als gevold van verruimde wettelijke mogelijkheden, ruimer dan in de oude plannen. Daarnaast is op grond van de detailhandelsvisie uit 2014 detailhandel mogelijk in woningen.
o Het gebied bevat verspreid over het gebied diverse voorzieningen en kleinschalige bedrijven. Deze worden als te doen gebruikelijk als `gemengd' of `maatschappelijk' bestemd, zodat flexibele invulling van functies mogelijk is.
o Dwars door het gebied loopt een hoogspanningsverbinding die conform met bijbehorende veiligheidszones wordt bestemd.
o Met name langs de randen van het gebied, maar ook in het gebied, is veel openbaar groen bestemd dat ruimte biedt voor recreatie (wandelen, fietsen) maar ook voor sport- en speelvoorzieningen.

Het bestemmingsplan inzien

Het ontwerp bestemmingsplan Tussen de Vaarten zal na de gebruikelijke aankondiging in de Staatscourant, Almere Dichtbij en op gemeenteblad.almere.nl gedurende zes weken ter inzage liggen bij de afdeling Burgerzaken in het stadhuis. Vraag een van de medewerkers naar het plan. Het ontwerp
bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure.
In de bekendmaking wordt aangegeven hoe en binnen welke periode kan worden gereageerd op het plan. Direct aan het begin van de ter inzagelegging zal een inloopavond worden georganiseerd.