Burgemeester en politie reiken pluimen uit


Gepubliceerd op: 16 september 2015
Op dinsdag 15 september hebben wijkagent Jan-Pieter Koopmans en Gerard van der Haak van de politie eenheid Amsterdam samen met burgemeester Mirjam van 't Veld pluimen uitgereikt aan bijzondere Amstelveners.
De burgemeester en de leiding van het politiekorps hebben veel waardering voor enkele Amstelveners die in de afgelopen periode zeer alert zijn opgetreden.

Het gaat om de volgende personen:
- Mevrouw Van der Neut
Zij was getuige rond een ernstig misdrijf. Mede door haar oplettendheid kon deze kwestie tot een oplossing worden gebracht.

- Mevrouw Bak en de heer Van Drunen
In juli jongstleden viel een tweejarig kind in een sloot ter hoogte van de Benderslaan. Door hun adequaat optreden kon dit te water geraakte kind worden gered.

- De heer en mevrouw Gerats
Zij betrapten op heterdaad een inbreker in hun woning en alarmeerden direct de politie. Door hun daadkrachtige actie kon de inbreker ter plekke worden aangehouden.

Burgemeester Mirjam van 't Veld: "De politie kan het niet alleen af. Mede door de alerte hulp van deze Amstelveners zijn daders op heterdaad betrapt en aangehouden. Daarnaast is het leven van een kind gered. Dat is fantastisch. Ik heb veel bewondering voor deze mensen en ben ontzettend trots
dat we ze vandaag in het zonnetje kunnen zetten. Dat verdienen ze!"
Politiepluimen

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl