Kent u een bijzondere boom?


In Lingewaal staan veel bomen die voor een groot deel het karakter en beeld bepalen van onze gemeente. Door hun schoonheid en hoge leeftijd kunnen de bomen bijzondere cultuurhistorische, natuurwetenschappelijke, ecologische of emotionele waarde hebben.

De gemeente is trots op deze bomen, daarom gaan wij met uw hulp uitzoeken hoeveel bijzondere en waardevolle bomen op ons grondgebied staan en in welke staat deze zijn. Zowel particuliere als gemeentelijke bomen kunnen aangemeld worden. Sommige bomen kunnen op de gemeentelijke lijst van
`waardevolle bomen' komen. Zij krijgen hierdoor extra aandacht en bescherming. Heel bijzondere bomen kunnen zelfs de status `monumentaal' krijgen.

Aanmelden Spijk en Vuren

Dit jaar zijn de kernen Spijk en Vuren aan de beurt. Om uit te zoeken om welke bomen het gaat, vragen wij u om bijzondere bomen in deze kernen aan te melden. Kent u een bijzondere of waardevolle boom? Meld deze dan aan via onderstaand formulier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adri Damsteeg via (0345) 634 057 of a.damsteeg@lingewaal.nl of Rik Mullink van de Bomenstichting (0345) 613 054 of rikmullink@gmail.com.

* Waardevollle boom aanmelden