Burgeronderzoek 2015


burgeronderzoek 2015

Werken aan je eigen dorp en omgeving....

Vul vandaag nog het Burgeronderzoek in

Rond 23 september ontvangen ruim 30.000 willekeurig geselecteerde inwoners van Parkstad Limburg, waaronder 1.500 inwoners van onze gemeente, een vragenlijst over een reeks onderwerpen, zoals veiligheid, leefbaarheid of gemeentelijke dienstverlening.

Met dit burgeronderzoek willen de gemeenten in de regio signalen vanuit de bevolking krijgen, zodat ze daar in het gemeentelijke beleid rekening mee kunnen houden. Daarbij gaat het vooral ook om zaken in de directe woonomgeving van de mensen. De onderzoeksuitkomsten worden gebruikt om een goed
beeld te krijgen van de leefbaarheid van de buurten en dorpen en de effecten van de inspanningen die al verricht zijn.

Mocht u ook een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het onderzoek (digitaal dan wel schriftelijk) dan verzoekt het college van burgemeester en wethouders u aan het onderzoek mee te werken.

Het is na 2001 voor de zevende keer dat een dergelijk burgeronderzoek wordt gehouden. Door de onderzoeksuitkomsten van dit jaar te vergelijken met die van de voorgaande onderzoeken, kan worden gemeten in hoeverre zaken zich gunstig dan wel ongunstig in onze gemeente ontwikkeld hebben. Tevens
kunnen trends gesignaleerd worden. De resultaten worden in april 2016 gepubliceerd op de sites: http://www.parkstadmonitor.nl en www.onderzoeksbanklimburg.nl.

Meer informatie over het burgeronderzoek kunt u krijgen bij dhr. J. Degens van gemeente Simpelveld (telefoon 045 544 83 47).