Verbreding A4 Vlietland-Leidschendam een stap dichterbij

10 september 2015

Businesslijnen:

Met de uitspraak van 19 augustus door de Raad van State voor het Tracebesluit A4 Vlietland-N14 is de verbreding van de A4 tussen Vlietland en Leidschendam een stap dichterbij gekomen. Antea Group heeft dit besluit opgesteld.

De A4 is een van de belangrijke en daarmee drukste verkeersaders van Nederland. Op deze weg is een goede doorstroming van het verkeer van groot belang. Hiervoor is de capaciteit van de A4 de afgelopen jaren op veel plaatsen vergroot. Tussen Leidschendam en Leiden bestaat de A4 op dit moment nog uit 2x3 rijstroken waardoor er regelmatig files ontstaan en veel automobilisten die normaal gesproken van de A4 gebruik maken voor andere routes, bijvoorbeeld via de N44 en diverse lokale wegen, kiezen. Met de verbreding van de A4 over een lengte van circa 5 kilometer komt aan deze ongewenste situatie een eind.

Eind dit jaar wordt een andere belangrijke uitspraak van de Raad van State verwacht. Het gaat hierbij om de Tracebesluiten van de A4 en de A44 en het provinciaal inpassingsplan RijnlandRoute dat direct ten noorden van het plangebied van de A4 Vlietland-N14 ligt en waaraan Antea Group eveneens een belangrijke bijdrage heeft geleverd.